Една част от земеделските производители подписаха споразумение с правителството.  Всичко, което

...
Една част от земеделските производители подписаха споразумение с правителството. 
Всичко, което
Коментари Харесай

Доволни ли са земеделците от компенсациите и за какво още настояват?

Една част от земеделските производители подписаха съглашение с държавното управление. 

" Всичко, което сме поискали като финансови обезщетения, е изпълнено. Това е опазване на ставките на подкрепяне на всички браншове на селското стопанство, без зърнопроизводството от 2022 и 2023 година За бранш " Зърнопроизводство " се одобри подкрепяне в размер на 20 лева на декар за стопанства до 3000 декара, до 6000 декара 10 лева на декар и от 6000 до 10000 декара - 5 лева Относно законодателни начинания, вкарахме към 7 закона с явен проект ", заяви председателят на Националната овцевъдна и козевъдна асоциация Симеон Караколев в ефира на " България заран ".

За първи път в България се работи по толкоз необятен обсег на законодателен бранш, акцентира той.

" Финансовите обезщетения обгръщат първото полугодие на годината, тай като към момента няма правна рамка за второто полугодие. В съглашението ни ясно е записано, че при удължение на регламента за подкрепяне, ние още веднъж ще настояваме за тези средства. Относно новите закони се чака да трасираме пътя за идващите най-малко 5-7 години ", разяснява ръководителят на НОКА пред Bulgaria ON AIR.

Организациите от Българската земеделска камара са безапелационни, че декларирано от тях е, че митингите ще спрат след угаждане на настояванията им, посочи той.

" Оставаме в протестна подготвеност. Имаме и законодателна част, която би трябвало да бъде осъществена ", разгласи Караколев.

Събеседникът добави, че група ще наблюдава какво е осъществяването на съглашението сред земеделците и властта. 

" Ние към този момент сме толкоз години член на Европейски Съюз, а към момента българските дотации на производителите са надалеч по-ниски от тези на старите страни членки. Няма по какъв начин да се съгласим да има Европа на две писти ", заключи Караколев.

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР